NYHETSBREV #1

facebook-cover

Rubrik Nyhetsbrev

OM INTERNATIONAL STALLION
International Stallion ägs/drivs av Hans Nelén (Global-hästarna) och Mats Gabrielsson (Tooma-hästarna), här presenterar och marknadsför vi avelshingstarna SJ’s Caviar, Donato Hanover, Explosive Matter, Hayden Hanover, Cash Gamble och Traders.Gårdar i Frankrike och Estland
Haras de Sou, Frankrike Haras de Sou ligger i hjärtat av Normandie, Orne. Haras de Sou är en gård på 90 hektar med stora inhägnade betesmarker i grönskande natur med moderna faciliteter som rymmer 80-talet fölston. Här föddes hästarna ingående i Napoleons framgångsrika kavalleri upp – och det är franska travets vagga. Människorna som lever här har mer än hundraårig tradition att arbeta med framgångsrika tävlingshästar. Det är inte bara vi som föder upp hästar i Orne; bland grannarna finns bland annat familjen Dubois! Haras de Sou, under ledning av Chloé Delannoy med rutinerade Per-Erik Eriksson som supervisor, ligger cirka 18 mil väster om Paris och bilresan tar knappt två och en halv timme. Då hamnar ni i Europas barnkammare för tävlingshästar. Som med rätt temperatur året runt och ett proteinrikt gräs som kan ta upp kampen med de bästa förutsättningarna som erbjuds i till exempel Kentucky.
Tooma, Estland Tooma ligger i mitten av Estland intill ett stort naturreservat som närmsta granne. Avståndet från Tallinn är 130 kilometer. På Toomas stuteri arbetar åtta personer och kapaciteten är beräknad att hålla för mellan 30 och 60 ston. Varje föl ges därmed möjlighet till speciell omvårdnad och exklusiva förutsättningar. Stuterichefen heter Martin Ilves. I området har man bedrivit hästuppfödning i många generationer. Stuteriet är på cirka 700 hektar, med stora, öppna, kulliga omgivningar. Varje hage är på cirka 10 hektar. Stallområdet består av två nyrenoverade byggnader med 40 boxar, fyra nybyggda utedrifter, två ekonomi- samt logibyggnader. Stuteriet är godkänd EU-station med all tänkbar modern utrustning.

VÅRA HINGSTAR

png-stallion-logo