1.06,5ak – USD 666.600 – 56 st 11-18-6

Aldrig tidigare har det funnits en så spännande och väl underbyggd satsning på att infusera nytt blod i den europeiska travaren.

Under de senaste åren har passgångare dykt upp i stamtavlan på flera av de bästa hästarna i kullarna. 2021 vanns Hambletonian av Googoo Gaagaa-sonen Captian Corey, innan det så vann Ramona Hill (med Tar Heel på mödernet) Hambletonian, Don Fanucci Zet (med Western Hanover som morfar) vann Elitloppet 2021 och udda stammade Googoo Gaagaa har dominerat i kullen född 2016 med vinster i Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook), Kriteriet (Power) och Derbyt (Hail Mary).

Såväl blods- som prestationsmässigt är Hayden Hanover däremot hämtad från översta hyllan. Han tävlade i absoluta kulltoppen och vann som tvååring International Stallion Stake samt var tvåa i Metro Pace ($816.000).

Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug. Rekordet är svindlande 1.06,6 och hans två säsonger på tävlingsbanan inbringade över sex miljoner svenska kronor.

Hans far Somebeachsomewhere – en av de bästa tävlingshästarna genom tiderna med 20 segrar på 21 starter – har toppat passgångaraveln i USA de senaste åren med flera championat. Men i Somebeachsomewheres stamtavla finns grenar med travare. Här dyker såväl Nevele Pride som Noble Victory upp!

Hayden Hanovers mor, Hana Hanover, var en undantagshäst på tävlingsbanan som satte världsrekordet 1.07,6 då hon vann Breeders Crown. Totalt tjänade hon 1,2 miljoner dollar! Tredje mor Hawaiian Jenna vann storloppet för tvååriga ston: Sweetheart och tjänade över 250.000 dollar!

Hayden Hanover betjänade 76 ston 2021 och påvisar en fantastiskt hög dräktighet! 

Hayden Hanover är godkänd avelshingst för varmblodiga travare och avkommorna har fulla starträttigheter i alla klassiska lopp samt Breeders Crown.

Stamtavla

Red mile

Hayden hanover I trav

Uppstallningsplats
Stuteri Monster Trav
Fredrik ”Frasse” Fransson
+46 70 308 06 65
info@monstertrav.se

Frågor
Lukas Svedin +46 72 207 97 22
lukas@lukassvedin.se

Veterinärkostnader + moms tillkommer

Intresseanmälan