1.06,5ak – USD 666.600 – 56 st 11-18-6

Aldrig tidigare har det funnits en så spännande och väl underbyggd satsning på att infusera nytt blod i den europeiska travaren.

Under de senaste åren har passgångare dykt upp i stamtavlan på flera av de bästa hästarna i kullarna. 2021 vanns Hambletonian av Googoo Gaagaa-sonen Captain Corey, året innan det vann Ramona Hill med passgångarhingsten Tar Heel på mödernet Hambletonian. 

Don Fanucci Zet med passgångarhingsten Western Hanover som morfar vann som femåring Elitloppet 2021. Don Fanucci Zet galopperade i finalen när han skulle försvara Elitloppssegern 2022, men trots det missödet hade han ännu en toppsäsong med segrar i Hugo Åbergs Memorial, Norrbottens Stora Pris och Årjängs Stora Sprinterlopp.

Passgångarstammade Googoo Gaagaa har dominerat i kullen född 2016 med vinster i Svensk Uppfödningslöpning (Bythebook), Kriteriet (Power) och Derbyt (Hail Mary). Hail Mary var 2022 tvåa i både Elitloppet och Åby Stora Pris.

Såväl blods- som prestationsmässigt är Hayden Hanover hämtad från översta hyllan. Han tävlade i absoluta kulltoppen och vann som tvååring International Stallion Stake samt var tvåa i Metro Pace ($816.000).

Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug. Rekordet är svindlande 1.06,6 och hans två säsonger på tävlingsbanan inbringade över sex miljoner svenska kronor.

Hayden Hanovers far Somebeachsomewhere – en av de bästa tävlingshästarna genom tiderna med 20 segrar på 21 starter – har toppat passgångaraveln i USA de senaste åren med flera championat. Nu tar hans söner över. Somebeachsomewhere-sönerna Downbytheseaside, Captaintreacherous och Huntsville var etta, tvåa och trea i hingststatistiken i Nordamerika för treåriga passgångare 2022 och lägger man till Stay Hungry till denna trio var Somebeachsomewhere-söner etta, trea, fyra och femma i statistiken för tvååringar!

I Somebeachsomewheres stamtavla finns också grenar med travare. Här dyker såväl Nevele Pride som Noble Victory upp!

Hayden Hanovers mor, Hana Hanover, var en undantagshäst på tävlingsbanan. Hon satte världsrekordet 1.07,6 då hon vann Breeders Crown. Totalt tjänade Hana Hanover 1,2 miljoner dollar! Tredje mor Hawaiian Jenna vann storloppet Sweetheart för tvååriga ston och tjänade över 250.000 dollar.

Första kullen Hayden Hanover-avkommor är född i Sverige 2022 och innehåller cirka 40 hästar. Det blir oerhört spännande att följa dem!

Stamtavla

Red mile

Hayden hanover I trav

Uppstallningsplats
Stuteri Monster Trav
Fredrik ”Frasse” Fransson
+46 70 308 06 65
info@monstertrav.se

Frågor
Lukas Svedin +46 72 207 97 22
lukas@lukassvedin.se

Veterinärkostnader + moms tillkommer

Intresseanmälan